STUDENT LIFE: PART 1



Assalamualaikum w.b.t ......

Hye kawan-kawan ....  Sebenarnya tak ada apa sangat pun nak share, just nak sembang-sembang sikit lah fasal study aku kat UPM nih.... hohooo.....

Aku nih intake September 2013, ambil bacelor pendidikan, program bimbingan dan kaunseling, kat Universiti Putra Malaysia. Haahhh... cadangan untuk sesiapa yang bercadang untuk sambung pengajian ke peringkat ijazah, berbakat dan berminat dalam bercakap, suka tolong orang, dalam masa yang sama tak minat subjek kira-kira macam matematik. Baik! Aku mencadangkan satu kos yang paling sesuai dengan character you allz ni... iaitu..... BIMBINGAN DAN KAUSELING!!  hooreyh ! =D

Beliau merupakan doktor cinta kelas kami. Jangan memain... =)



The only one from Sarawak. Luster Morgen.
Bakal-bakal kaunselor ni semua ok? =)

Inilah classmate untuk course aku, GUIDANCE AND COUNSELING . semua sempoy dan gila-gila. hoho...


Okay, dah kenal kan classmates aku? So student first year for this course di UPM hanya ciput ni jelah. heheh... International student pun ada sorang, Nazihah ... Akak kita tu dari Brunei ... Tak sangka kan ada juga student international berminat dalam kos nih yg study dalam Malaysia. Rakyat kita pula berpusu-pusu ke luar negara study. =P


Untuk semester nih, kami kena belajar 7 subjek. Psikologi kanak-kanak dan remaja, Bimbingan kelompok, Aplikasi komputer dam bimbingan dan kauseling, Falsafah dan etika dalam bimbingan kaunseling, hubungan etnik, tamadun Islam dan tamadun Asia, dan last sekali Pertanian dan manusia. 
See?? Ada nampak subjek kira-kira? kebarangkalian untuk semester ini adalah sifar! yeahh!! =D
Dalam banyak-banyak subjek, yang paling mencabar ialah Psikologi kanak-kanak dan remaja dengan Etika. 

Psikologi aku cakap, 80% contents dia adalah Biology form4, form5, dengan matrikulasi. Masa nih baru terasa betapa untung aku ambil aliran sains tulen sebelum nih.(tepuk dada lega!) Etika pulak kan you ollz, tak pass masa final exam, hang tak boleh grade jadi kaunselor beb. Lu extent lah kat situ bape tahun lagi. Susah belajarnye tak terkata. nak hafal Akta lah, Etika lah, Falsafah lah... cirit nak baca bila dengar exam dah dekat. o_O...




See?? Nampak bakat-bakat bergambar yang ada pada mereka?? =)

Menyerlah baju ain hari tuh.. =)





FOR MORE INFORMATION : 

Facebook : Lurve aloevera 
Instagram: http://instagram.com/lurve_aloevera