Posts

Showing posts from December, 2014

KAUNSELING PELBAGAI BUDAYA- MISI MENJEJAKI GELANDANGAN

Image
MISI MENJEJAKI & MENDEKATI GELANDANGAN (SESI 2)
10 Disember 2014, Rabu.  Central Market, Kuala Lumpur 

Misi kali ini adalah bersama rakan-rakan sekelas saya iaitu, Zikri Zulkefli, Iylia-Anati, Syazwani, Nurul Ain, Fatin Farhan, Nur Salehah, Sameera Asyiqin, dan Zafidi Zain. Tujuan asal kami untuk misi ini adalah untuk interview golongan MARGINAL.


9pm , Universiti Putra Malaysia, Selangor.
Sebelum memulakan perjalanan kami 9 orang ke sana, kami terlebih dahulu singgah di sebuah pasar borong untuk membeli makanan ringan yang boleh dijadikan bekalan untuk diberikan kepada golongan gelandangan ini.  Banyak masa dihabiskan disini disebabkan kesesakan lalu lintas dan banyak pasar borong yang tutup dan kami terpaksa mencari pasar borong 24 jam.
12am , Pasar Seni, Kuala Lumpur.
Setibanya di Pasar Seni pada jam 12a.m, kami terlebih dahulu mengagihkan plastik yang berisi makanan ringan seperti biskut, Apollo dan air mineral pada setiap ahli. Kami mula berjalan secara berkumpulan ke beberapa lorong…

SALAM PENGAKAP DARI SAYA!

Image
Assalamualaikum.
SALAM PENGAKAP!

Entry kali ni nak share siket pasal dunia PENGAKAP di mana aku start join unit uniform nih masa umur aku 13 tahun sehingga sekarang. "Once scout, forever scout." Yeah, sampai sekarang jiwa kepengakapan tu masih mengalir dalam tubuh nih, cuma lagi pergerakan aku as an IPTA student agak limited siket lah untuk aku aktif berpengakap macam dulu. But it's okay. Masa panjang lagi kan. Almaklumlah, pengakap ni dari kau tadika sampailah ke tua pun boleh berpengakap lagi. Kat sini, we accept each other tanpa syarat. Okay?

First of all, meh nak story the mory siket apa kebenda Pengakap ni. Annoying pulak dengar, macam bebudak sekolah pulak. Hikhikhik. Well, for you maybe Scout ni cuma untuk budak sekolah but not for us. So, untuk yang dah mahir giler pasal teori2 pengakap ni, jom refresh balik.




Definisi PENGAKAP:
Pergerakan pengakap diertikan sebagai pergerakan sukarela, bebas daripada politik untuk melatih generasi muda, terbuka kepada semua tanpa m…

CALON MPP YANG BAIK ADALAH SEORANG BLOGGER

Image
"Calon MPP yang baik adalah seorang BLOGGER." -Lurve Aloevera


Hello readers ! First of all, I would like to thank for those who've read my entry bout "CALON MPP ANDA, UNDILAH SAYA." Seriously aku pun tak sangka statistic people view entry tu mendadak naik. Heheee...*shenyum kambing* =D

And I would like to make an announcement here that, my real name is ASYIQIN JAAFAR with LURVE ALOEVERA as username for my Facebook, Instagram, Wechat, Youtube, Google+ and Blog. Jangan esok kau nak undi cari nama LA sudah laaa. Huhu...

Okay, so before Pilihan Raya Kampus bermula esok yakni 3 Desember 2014, aku nak promote siket kat you guys.... Taarrraaaa..."CALON MPP YANG BAIK ADALAH SEORANG BLOGGER." Hikhikhik... Macam nak promote diri jer...? Lebih kurang lah.... Dah nama pun berkempen sekarang kan? So tak salah aku amik peluang ni... Lalalalaa.... *Wondering, kempen untuk PRK ke atau Blogger Award? hahaaa....


Persoalan saya kat sini, mengapa saya mengatakan "Ca…