Friday, 6 February 2015

JOM ONLINE SHOPPING DI "Eena & Is Closet"


Assalamualaikum...

Korang nak tampil cantik lagi bergaya dengan berbelanja murah? Tak ada baju yang sesuai nak dipadankan dengan tudung dan skirt labuh yang sedia ada? Tak ada masa untuk keluar shopping? Buntu memikirkan pakaian terbaik untuk menghadiri suatu majlis istimewa? Tiada masalah! Korang bertuah sebab bukak entry aku kali nih. Yeah, let's do ONLINE SHOPPING ! Muehehehee...

Okay, entry kali ni aku nak memperkenalkan salah satu online shop yang menjual pakaian simple, cantik dengan harga yang sangat berpatutan... Is & Eena Enterprise ... Nama yang agak fresh lagi. Tak kenal? Jom kenal! Untuk pengetahuan korang, Is & Eena Enterprise ni adalah trusted supplier yang berdaftar di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia taw. So tak diragui lagi, business ni even nampak kecik, tapi yang pasti... SUDAH BERDAFTAR okay?! Apa lagi korang, jom lah usyar-usyar jeling-jeling dulu. Tak nak beli lagi pun tak apa, lepas ni boleh rekemen kat orang lain pulak kan? Amacam??

Untuk pengetahuan semua, Is & Eena Enterprise ni menjual pakaian yang produk utamanya ialah printed baggy shirt. Tapi untuk entry kali ni, antara yang aku nak rekemen kat sini adalah PRINTED BAGGY SHIRT, KIMONO CARDIGAN, DRESS dengan SWEATER .  Elehhh... Dah berlambak orang jual! Relax lu kak! Tak salah kan tengok?



PART 1 : PRINTED BAGGY SHIRT

Description: Harga: RM19.00 
Pembelian 3 helai dan ke atas RM17
Jenis material: Knitted Cotton
Measurement: 
Bahu- 44cm Dada-100cm Lengan-60cm Pinggang-100cm Ketiak-10inci Labuh-72cm



Image 1: Printed Baggy Shirt

Image 2: Printed Baggy Shirt

Image 3: Printed Baggy Shirt
Image 4: Printed Baggy Shirt
Image 5: Printed Baggy Shirt

Image 6: Printed Baggy Shirt


So, amacam? Cantik kan printed baggy shirts ni? Ada macam-macam warna, macam-macam corak. Sesuai sangatlah untuk kita yang muda lagi remaja ni pakai. Haaahh, nak pakai gi kuliah boleh, pakai gi tengok wayang boleh, nak pakai gi dating pun boleh. Oppss! Terserlah feminism korang tahu. Hah, apa lagi? Murah jer taw, RM19. Kalau nak jimat boleh lar pakat-pakat ngan kengkawan atau adik-beradik pempuan untuk borong 3 helai terus. Diskaun serendah RM17 jer tau. Cepat cepat!
 Kalau korang tanya pendapat aku mana nak pilih, aku cadangkan , Image 2 first row pink with green color, image 3 second row skin color with green,black and brown dengan image 6 pitch and black color ni. Aku suka warna-warna macam ni. Heheee... Ada yang nak belanja aku 3 pasang ni terus tak? =D




PART 2 : KIMONO CARDIGAN

HARGA : RM35

Kalau korang nak tampil dengan gaya yang feminine tapi lebih santai, apa kata cuba Kimono Cardigan ni pulak. Bukan setakat boleh gandingkan dengan T-shirt lama korang, jugak boleh dipakai dengan dress tanpa lengan. Wewwwiit! Sesuai sangat pakai untuk pergi melancong bersantai tepi laut atau ke Diner dan Parties . Kelaaaz kau jah! Bukan setakat bergaya, malah boleh mengubah imej kita jugak taw. Yang tua boleh nampak muda, yang formal boleh nampak santai, dan yang kebudak-budakkan boleh nampak makin cun meletopz sebab orang ingat kau dah dewasa.  Jom usyar-usyar dulu corak dan warna! Nak tengok lagi banyak, klik link ni, Eena & Is Closet . Haaa, amacam? Banyak kan pilihan? Boleh pilih nak corak floral ke, nak abstract and so on. Ikut kesukaan korang, dan make sure ada baju yang sesuai nak dipadankan taw. 
Image 1: Kimono Cardigan
Image 2: Kimono Cardigan
Image 3: Kimono Cardigan
Image 4: Kimono Cardigan
Image 5: Kimono Cardigan
Image 6: Kimono Cardigan



























PART 3: DRESS

Since dah masuk 2015 ni kan, mesti banyak event yang korang dijemput atau rasa nak pergi. Kenduri BFF lah, birthday party coursemate , Diner kolej, Reunion itu, Gathering ini. Hahhh, jom kita tengok dress pulak! Buat gegel kakak-kakak atau aunty-aunty yang busy sangat tak sempat nak keluar shopping, tunggu sale tak ada jugak yang less, apa kata usyar kat sini terus. Mcam-macam design dan colour. Yang aku tunjuk ni baru bape pasang je, nak tengok lagi banyak bukak link yang sama ni, Eena & Is Closet untuk tengok harga dan measurements, okay?

Especially student-student yang tengah buat Degree sekarang ni, bukak sem nanti mesti ramai yang berlumba-lumba nak buat diner. Diner fakulti lah, diner kolej, diner batch, diner kelab dan persatuan. Hah, setiap diner mesti demand nak tema itu, tema ini kan? So sementara korang tak busy pikir assignment, kuliah, test dan study ni, apa kata jeling-jeling dulu kat dress mana yang berkenan? So nanti bila dah dekat sangat dengan tarikh diner, tak adalah kelam kabut baru pikir mana nak cari baju. Betol? Muehehehe....


Image 1 : Dress

Cantik kan? Sesuai sangat untuk semua tak kira peringkat umur. Nak pakai special meeting pun tak ada masalah. Teringat kat ayat sorang promoter mana tah masa promote BB krim kat aku dulu, "Nak cantik tak perlu tunggu hari penting jer deq, hari-hari kita kena cantik." Sejak hari tu lah aku agak menitikberatkan soal pemakaian. Biar murah tak apa, janji cantik. Kalau kau mampu semuanya nak beli barang branded, disilakan. Aku tak menghalang. Hahaaa. Tapi untuk manusia yang boros macam aku ni, tak boleh semua pakai branded sis! Pokai hidup aku asyik nak ikot trend cenggituh. Belanja ikot kemampuan. Dan paling penting, BERSYUKUR. Barulah setiap apa yang kita ada, kita akan rasa puas hati. =)


Image 2 : Dress
Dress image 2: 

Image 2: Dress
Price: RM45 termasuk postage
Materials: Chiffon + Full lining
Measurement: 
Shoulder- 39cm 
Bust- 100cm
Sleeves- 56cm
Waist- 54-100cm
Hips- 84cm
Length- 132cm

Image 3: Dress


Selain nampak matang dan cantik dengan dress labuh macam ni, ia jugak boleh buatkan orang yang rendah dan chomel macam aku ni nampak lebih tinggi gitew. Hikhikhik.. Pakai pulak dengan high heels atau wedges yang color nya vibrant , style kau jah! Since baju dah ada corak, aku nasihatkan korang cari tudung yang plain color, supaya tak nampak crowded sangat kan. Ececehhh, bajet-bajet macam pakar perunding imej pulak bagi nasihat kat orang. Hahaaa.. Harga? Murah jer, dalam lingkungan RM40-RM50 jer tidak termasuk postage. Berkenan? Jom follow instagram Eena & Is Closet untuk cari measurement dan harga termasuk postage. 



Image 4: Dress
Image 5: Dress
Harga: RM44 tidak termasuk postage. 

Measurement : 
Shoulder (42cm) 
Bust (98cm)
Sleeves (64cm)
Waist (106cm)
Hips (118cm)
Length (143cm)

Bagi yang sukakan dress tapi nak nampak lebih simple macam jubah, yang ni antara pilihan yang terbaik.  Amacam? Berkenan? Jom tengok pilihan warna yang available di Eena & Is Closet . Baju yang kosong tanpa corak macam ni adalah pilihan yang selamat dan menjimatkan bagi mereka yang nak nampak bergaya tapi sederhana. Sesuai untuk semua majlis dan peringkat umur. Gandingkan pulak dress tanpa corak macam nih dengan tudung atau selendang yang bercorak dan warna yang vibrant, korang bukan setakat nampak lebih tinggi dan anggun, plus nampak sopan dan manis gitew. Sesuai untuk mereka yang takut untuk mencuba dress yang berbagai fesyen 

Image 6: Dress
Image 6: Dress
Price: RM45 include postage
Materials: Chiffon + Inner Lining
Measurement:
Shoulder -40cm
Bust- 98cm
Sleeves- 62cm
Waist- 64-100cm
Hips- 160cm
Length- 142cm

Image 7: Dress

Hah, yang tak ada lengan ni sesuai sangat digandingkan dengan Kimono Cardigan aku tunjuk tadi. Simple sangat design dia kan? Aku pun banyak baju macam ni, tapi pakai dengan Cotton Cardigan yang macam-macam design tuh. Gi kuliah, diner kolej, jamuan makan. Selalu jer aku pakai outfit dress tanpa lengan dengan Cardigan. Tak salah, janji selesa pakai dan cantik. Kita kena yakin dengan apa yang kita pakai, okay?

Okay, overall amacam dengan outfit dress aku tunjuk tadi? Cantik kan? Nak tengok design pelik-pelik lagi, boleh lar bukak instagram Eena & Is Closet .Dapatkannya segera sebelum kehabisan stok, okay? Prices, materials, dan measurements semua tertera di situ. Pilih dulu mana berkenan, nanti aku ajar cara-cara nak order. =)





PART 4 : SWEATER

PRICE: RM40 include postage

Untuk mereka yang comel-comel atau rasa nak jadi chomel, sweater tanpa hud macam nih mungkin boleh dijadikan pilihan. Look! Macam-macam design ada. Selalu pelakon dalam drama Korea rajin pakai sweater macam ni, kan? Aku pun ada sweater macam ni, baseball team punya. Kenapa aku cari baseball team? Hahaaa, sebab dulu masa kecik-kecik aku rajin tengok citer omputeh lawan baseball kat TV. Konon-konon kalau pakai boleh ar feeling -feeling macam part of baseball team member gitew. Hikhikhik. Apa lagi? Rugi taw tak beli.... Harga pun berpatutan what. Selalu kita punya sweater semua ada hud kan? Ouh, too mainstream ! Let's try something new and rare and cute! 

Image 1 : Sweater

Image 2 : Sweater
Image 3 : Sweater

Image 4: Sweater

Image 5: Sweater
Image 6: Sweater

Dah pilih dah mana yang berkenan? Nak lagi banyak pilihan, jangan lupa bukak link yang aku dah kasi tu taw. Harga sangatlah berpatutan. Kalau nak dibandingkan korang beli dekat shopping mall, dah lah tinggi nak panjat mall, nak cari kedai yang ada sale lagi bukan senang. End up, berjam-jam keluar belum tentu dapat cari apa yang terhajat di hati. Jadi, bolehlah amik kesempatan dah alang-alang bukak blog aku ni kan, terus buat order.

Macam mana nak order? Aku pasti ramai yang tertunggu-tunggu cara nak order. Okay, mudah jer. 

1. Screenshot gambar item.
2. Whatsapp ke nombor 014-5029651


Mudah jer kan? bagi mana-mana pelanggan yang tak ada kamera boleh screeshot tuh, jangan susah hati. Snap jer gambar mana-mana outfit yang berkenan kat hati, then whatsapp .Lagi satu, jangan lupa taw follow Instagram EENA & IS CLOSET untuk pelbagai update stock. Hah, amacam? Teruja kan? Pesanan terakhir aku, bijaklah berbelanja, okay? Cari the best among the best. Kalau rasa semua best, beli lah ikut kemampuan. Hikhikhik.  Nampak tak gambar kawan aku berdua nih? 

Hah, yang akan berurusan niaga dengan korang adalah dia orang berdua ni, Eena & Is Enterprise- Co founder nya adalah Hapismuddin Saad (Electrical & Electronic engineering- electronic industry) and Nur syahiba Haseena Ahmad Sowhini (Biotechnology) daripada Universiti Malaysia Pahang. Amacam? Sweet kan dia orang? Semoga business sahabat aku nih maju jaya dan dia orang berdua jodohnya hingga ke akhir hayat. Amin... 





Sebelum aku undur diri, kepada sesiapa yang berminat untuk mengiklankan business atau nak aku share articles mengenai sesuatu yang menarik pada diri korang, atau nak aku tolong promote page korang ke, boleh pm aku di facebook, Lurve Aloevera . Okay? Harga adalah mampu bayar. Hikhikhik. Sekian, selamat membeli-belah! 


Thank you for reading.
Visit my Instagram: http://instagram.com/lurve_aloevera

2 AKTIVITI HUJUNG MINGGU YANG BERMANFAAT

Assalamualaikum.           Untuk korang yang masih berstatus bujang, entry kali ni khas untuk korang. Heeee. Siapa yang weekend dia selalu...