Posts

Showing posts from October, 2015

BEKAM- SEMBUH DENGAN SATU TITIK

Image
Assalamualaikum.

Olaaa! Korang tahu ke berbekam tu untuk apa? Setiap orang lain persepsi dia tentang rawatan penyakit secara berbekam ni. Ada yang kata bekam ni perubatan tradisional lah, rawatan secara islamik lah, rawatan sedut darah toksik lah. Macam-macam ulasan aku pernah dengar. And personally family aku pun ada set alatan berbekam sendiri yang diimport dari Indonesia. Parents aku cepat sedar tentang benefits yang dapat daripada rawatan secara berbekam lebih baik daripada pergi hospital untuk dapatkan ubat yang boleh bagi side effects actually. Tapi jujur aku memang tak pernah cuba lah rawatan ni sebab aku fobia tengok darah. Tengok mak ayah aku bekam pun aku tak berani melintas depan dia orang sebab aku mual dengan texture darah tu sendiri. But now I bukan nak promote business family ke hape, I nak share dengan korang maklumat benefits berbekam, bekam untuk apa dan kat mana nak cari perkhidmatan rawatan berbekam ni. Tehee. >_<

Come!
So founder untuk perkhidmatan berbekam …

KRAF TANGAN GLOW IN THE DARK

Image
Assalamualaikum.

These two weeks aku rasa exhausted giler! Yeah, bila kau buat degree, week 5 to week 6 ni memang huru-hara. Masa tu bukan setakat assignments dan kuliah yang kejar kau siang malam, untuk adik-adik yang belum masuk u kalau nak tahu week 5 and week 6 ni jugaklah lecturer berlumba-lumba nak buat test 1. Kalau 4 sem sebelum ni, seriously aku memang jenis budak yang tak study. But this sem aku tak tahulah kenapa test 1 ni buat aku tidur tak tenang, makan tak kenyang. Bila tengok Prinsip Ekonomi, Penyelidikan Pendidikan, Penilaian Dalam Kaunseling, Tingkahlaku Organisasi. OMG! OMG! Itu tak cover, ini tak cover. Gigih sangat rasanya, end up seminggu aku demam. Tengah demam pun gigih jugak update blog. Nampak tak betapa sado nya sis? Kahkahkah. Puji diri sendiri, lol! >_<

Since antibody aku dah kureng, jadi attention span aku setiap kali buat revision pun tak berapa nak panjang lah. Baru study 2 chapter kepala dah denyut-denyut sakit. Ohoi! Orang demam cirit-birit siap …