Posts

Showing posts from March, 2016

LUAHAN PERASAAN

Assalamualaikum.

Sekarang ni dah jarang sangat nak update blog. Idea tu kekadang datang mencurah-curah rasanya, tapi macam-macam halangan pulak yang muncul. Hari tu konon susah nak update sebab laptop aku hang lah, wifi tak dapat connect lah. Pastu dah masuk semester baru, alasan lain pulak dicipta. Kuliah pack lah, assignment bertimbun-timbun, kerja lagi, komitmen kat soulmate lagi. Ececeh.
To be honest, aku mula-mula blogging ni dulu bukan sebab nak nama ke apa. Cuma sebab lecturer aku demand suruh student dia create website sebagai salah satu tugasan wajib untuk markah final exam. So at that moment pernah lah dia mention, kalau you all nak lebih advance dan mudah faham pasal website ni, kena explore benda baru. Contohnya ialah create satu account blog. Since aku ni mahasiswi yang cemerlang, cewwaaah. So dengan gigihnya aku explore benda alah blog ni. Aku sorang je lah yang ikut suggestion lecturer aku tu. Course mates aku yang lain tak buat pun. Cis! Dah habis semester tu baru aku …

ESCAPISM WITH BFF AT ECO MAJESTIC SEMENYIH 2016

Image
Assalamualaikum.

Okay hye! Lama tak update blog, so entry kali ni just nak throwback siket. Guest what? Hari tu BF aku bawak jenjalan kat Eco Majestic Park. Tak lah jauh mana untuk aku yang stay kat Serdang ni kan, Semenyih tu jer.. Rempit dalam 30minit dah sampai. Phew..Phew! Like seriously dalam banyak-banyak tempat aku jimba dengan dia, rasanya kat Eco Majestic Park ni lah paling best. Masuk dah lah percuma, then dalam tu dah allocate siap-siap negara-negara yang bakal kita travel sepanjang perjalanan dalam park tu. 
Haaa, untuk orang yang tak pernah travel ke luar negara macam aku ni memang excited nya tak boleh nak gambarkan macam mana. Lagi-lagi bila acah-acah travel tu dengan BFF sendiri. Melayan kepala masuk air macam aku ni jap nak guling atas rumput lah bergambar, jap nak nyorok dalam rimbunan bunga matahari lah, hah. She's the best person yang boleh ajak buat kerja tak malu macam tu. =D

MAIN ENTRANCE

Haaaa, sebelum masuk nak amik-amik gambar tu, kena masuk sini dulu untu…