Monday, 25 April 2016

JOM CANTIK DAN SIHAT BERSAMA FOREVER LIVING PRODUCTS

Assalamualaikum.

Hye guys. Sekarang ni nak sihat nak cantik macam-macam produk kat pasaran ada rite? Kedai jamu, shopping mall, farmasi, even kedai runcit sekarang pun orang dah pandai jual produk-produk kesihatan dan kecantikan. Honestly aku bagitahu korang, kengkadang aku sendiri sampai tak tahu produk apa nak consume as supplement. Mana tidaknya, jenis aku ni spesis yang lepas makan terus nak nampak kesan yang cepat. Haaa, memang selalu sangat lah tukar produk citer dia. Haaa.. Tapi tu dulu lah, sekarang aku dah tak buat perangai pelik macam tu. Mujur ada kawan aku ni rekemen satu jenis produk ni. Elok untuk usus dan nak cantik katanya. Fuhhh, aku memula dengar ayat macam tu, terus capai produk tu dan teliti betul-betul apa kelebihan dan kelemahan produk ni. Haaa.

Siapa pernah dengar FOREVER LIVING PRODUCTS sebelum ni? Atau pernah terjumpa kat mana-mana ke. Biasanya aku jumpa orang buat testimoni produk ni kat booth mana-mana event atau karnival lah. Macam last month masa aku window shopping kat pasar tani MAEPS sana ada jugak orang duk promot produk ni kat aku. Maka aku pun buat je lah muka selamber teguk 2 3 cup tester kat situ. Konon nak bagi komen yang positif dan membina lah kat abang seller tu lepas minum kan. Padahal lepas minum dengar 2 3 minit terus blah. Kahkahkah. Korang jangan tiru perangai hodoh aku ni okay?

www.facebook.com/melodywencrystal

Taraaa, ni lah dia FOREVER LIVING PRODUCT (FLP) yang aku cakapkan tadi. Haaa, Kalau ikut berdasarkan apa wikipedia cakap kan, company FLP bukan setakat mengeluarkan produk-produk kesihatan seperti supplement, malah dia orang jugak ada mengeluarkan produk penjagaan kulit, essential oil, produk kosmetik, produk pelangsingan badan dan banyak lagi. Fuyooo! Power kan FLP ni? Dah tak payah sesusah nak cantik cari produk lain, nak sihat cari produk lain, nak kurus cari produk lain. FLP dah sediakan semuanya. =)

So basically, syarikat ni mengeluarkan produk-produk minuman berasaskan aloevera (lidah buaya) yea pembaca sekalian. Haaa, elok sangat lah promot kat blog aku nih. Terus terang cakap aku ni memang fanatik siket dengan aloevera ni. Skin care ke, supplement ke. Memang aku yakin betul dengan aloevera ni. That's why semua social account aku namanya Lurve Aloevera. Ciaciacia.. =P 
www.facebook.com/melodywencrystal


So tujuan aku up pasal FLP ni selain nak bagitahu korang pasal kewujudan FLP ni, aku juga nak bagitahu korang yang korang boleh buat side income tau dengan FLP ni. Haaa, sesiapa yang menganggur tu, yang dah jemu bekerja dengan orang, yang berminat nak berniaga, bolehlah cuba jadi agent atau supplier FLP ni. Zaman sekarang nak berniaga ni modal siket pun dah boleh set up business sendiri. Semuanya di hujung jari kan. Lalalalaaa...

Cuba tengok kat bawah ni, haaa. Ni lah antara produk FLP yang laris di pasaran. Kepada mereka-mereka yang ada masalah penghadaman tu especially mak ayah kita yang fungsi ususnya dah tak secekap kita yang muda ni, hah...Elok sangatlah kalau kita belikan Aloe Vera Gel ni kat dia orang. Macam-macam kelebihan dinyatakan. Rasa dia? Kalau ikut pengalaman aku consume benda ni, rasa dia macam kelat-kelat masam gitew. So sesiapa yang jenis liat nak telan supplement like capsule or tablets macam aku ni, elok sangat lah amik liquid supplement macam ni. Sekali teguk jer, dah lah campur dengan air. Lagi senang. =)



www.facebook.com/melodywencrystal
www.facebook.com/melodywencrystal

Memang tidak dapat dinafikanlah bahawa tuntutan kerja sangat menyekat kita untuk mengamalkan gaya hidup yang sihat. Jangan kata senaman, tidur pun tak cukup, makan lagi lah tak sempat di jaga. Kalau boleh semua benda nak cepat dan mudah. Pagi-pagi lagi dah drive thru breakfast dengan fast food, tengah hari kalau tak sempat korang pun sebat jelah instant noodle orang sebelah, malam kul 12 relax keluar supper mee goreng mamak sepinggan. Penyudahnya, selulit serang senyap-senyap korang tak sedar. Berat badan naik nak sedar macam mana kalau siang rushing kerja, petang nak hadap jammed lagi, malam time tu lah nak enjoy lepak karoke dating kat downtown bagai kan. Oh hidup! Nak kurus cantik langsing cepat semua nak keluar duit banyak. Kalau nak cut cost pun terpaksa kurangkan makan. End up korang tersalah ilmu jadilah crashed diet. Nak bersenam tak cukup masa, tidur pun tak cukup masa. Miserable giler life korang kan?

Dah, tak payah nak berdrama sangat konon zaman kegemilangan korang yang cantik dan sihat tu dah berakhir. Beli jer FLP ni, go and get knowledge bout healthy lifestyle. In Shaa Allah korang boleh sihat dan cantik. Nak lagi best boleh jual pulak produk ni kat kengkawan yang lifestyle lebih kurang teruk macam korang dulu. Haahaaa. Sihat pun korang dapat, duit pun korang dapat. =D

So kat bawah ni ada testimoni orang yang pernah consume FLP ni untuk langsing. Nampak tak sebelum dan selepas dia macam mana? amazing bukan? 'Eh, badan aku dah slim kot. Buat apa nak beli lagi?' Kalau bukan korang yang memerlukan, cuba perhatikan orang-orang sekeliling. Family ke, member tempat kerja ke, member lepak gosip sekali ke. Agak-agak ada yang memerlukan tak? Kalau ada, inilah peluang untuk korang berniaga sebenarnya. Ekonomi sekarang sangat mendesak kita untuk buat 2 3 kerja sebagai sumber pendapatan. Apa lagi? Contact member aku ni cepat, Wen Crystal di talian  +60199401729 . Dia boleh bantu merealisasikan angan-angan korang tu. =)

www.facebook.com/melodywencrystal

www.facebook.com/melodywencrystal

Eh...Ehh...Apa tu? Haa, itulah Collagen Mask kalau nak tahu. Zaman sekarang nak pakai mask pun boleh tinggal bancuh sendiri. Mudah kan? Untuk pengetahuan korang, mask powder ni merupakan satu kombinasi unik bahan-bahan yang dipilih khas untuk keupayaan mereka membersihkan liang roma dan merapi kulit. So sesiapa jenis macam  aku ni very concern bout beauty, boleh lah cuba collagen mask ni. Collagen mask ni katanya boleh digunakan bersama dengan Aloe Activator. So sesiapa yang nak bersihkan liang roma secara mendalam dan merangsang penjanaan semula kulit wajah, boleh lah cuba. Actually banyak lagi taw benefits dia. Contohnya boleh menegangkan kulit muka supaya korang nampak awek muda gitew, otot-otot kendur tu bolehlah dikuatkan semula, boleh membantu korang licinkan kulit muka. And the best part is, masker ni berfungsi membantu menarik keluar dan menyerap minyak muka yang berlebihan taw. Dengan izin Allah semua ni tidak mustahil. Wow! Awesome kan? Dah tak payah buang duit gi jumpa bomoh nak pasang susuk atau suntik botox bagai. Tak lama jugak cantiknya tu. =P

www.facebook.com/melodywencrystal

www.facebook.com/melodywencrystal

So kalau korang tengok, ni antara komen daripada Victoria Beckham sendiri. Amacam? Siapa tak kenal Victoria Beckham rite? Even dia pun consume produk syarikat FLP ni. See? Tun M pun support FLP ni. Comel jer senyum sambil pegang FLP. =D Korang bila lagi nak cantik dan sihat macam Victoria Beckham dan idaman seMalaya, Tun M kita?? Cepat-cepat contact member i si WenCrystal di talian 019-9401729. 


www.facebook.com/melodywencrystal
Kat mana nak dapat produk ni eh? Nak tahu explanation lebih lanjut, silalah layari facebook FLP WenCrystal . Ni kawan iolls okay salah seorang agent yang menjual FOREVER LIVING PRODUCT ni. Sesiapa yang ada instagram tu jemputlah usyar testimoni dia di http://instagram.com/wencrystal .






For more details,kindly WhatsApp / Wechat  +60199401729 (WenCrystal)

Thank you for reading.
Visit my Instagram via http://instagram.com/lurve_aloevera.

2 AKTIVITI HUJUNG MINGGU YANG BERMANFAAT

Assalamualaikum.           Untuk korang yang masih berstatus bujang, entry kali ni khas untuk korang. Heeee. Siapa yang weekend dia selalu...