Posts

Showing posts from May, 2016

TIPS MEMAHAMI PASANGAN- KETAHUI 6 GAYA BERCINTA

Image
Assalamualaikum.

Bercinta, ramai orang pernah melaluinya. Tapi sejauh mana kita kenal gaya bercinta diri sendiri dan pasangan kita? Kat dalam dunia ni tak ada pasangan yang ragamnya 100% sama dengan orang lain. Ada yang jenis sweet siap hantar cupcake love love sebagai tanda appreciation pasangan dia, ada yang jenis sanggup susah senang sama-sama demi pasangan dia, and ada pulak yang bertahun-tahun berkawan rapat tapi at the end kahwin dengan kawan baik tu jugak. Menarik bukan? Well, Well.. Well.. Today I nak share siket tentang 6 gaya bercinta. Actually benda ni bukanlah benda yang baru sebenarnya sebab kalau dalam bidang kaunseling dan psikologi ni, gaya bercinta ni adalah perkara biasa yang sering dibincangkan dan dijadikan topik dalam penulisan ilmiah. Ramai orang tak tahu kan? Sebenarnya bercinta ni ada pattern dia sendiri taw. Apa maksudnya? Haaa, Jom kita tengok. =D
1. KEPUNYAAN                   Gaya ini merujuk kepada pasangan yang memiliki sifat cemburu dan mementingkan rasa …