Posts

Showing posts from November, 2016

KENALI PERSONALITI SI PEMAKAI JAM TANGAN KANAN DAN KIRI

Image
Assalamualaikum.

Kalau nak tahu, selalunya sebelum aku approach someone, aku mesti akan perhatikan sama ada orang tu pakai jam tangan kanan atau tangan kiri. Kenapa? Haaaaa, kalau nak tahu personaliti si pemakai jam tangan kanan dan kiri ni tak sama tau. Sejauh mana kesahihannya aku pun tak tahu. Tapi menurut pembacaan dan poemerhatian aku, inilah sedikit-sebanyak yang aku dapat.


JAM TANGAN KIRI
Aku tak ingatlah baca kat mana, tapi yang aku pasti menurut pemerhatian aku lah. Orang yang pakai jam tangan kiri ni seorang yang penyayang, samaada dia sukakan budak-budak atau sukakan haiwan. So dia tak ada masalah nak jaga budak-budak atau binatang peliharaan dia. Haaa, selain tu orang yang pakai jam tangan kiri ni kebanyakannya mudah berlembut hati. Maksudnya kalau kau nak request pape in shaa Allah tak dek masalah nak pujuk si pemakai jam tangan kiri ni. Plus mereka ni kadang-kadang manja jugaklah, baik lelaki atau perempuan. Mostly tak suka berkasar dan seorang yang sangat caring tak kira…

6 AKTIVITI UNTUK KURANGKAN STRESS

Assalamualaikum.

Hi. Dah masuk final year ni skala tekanan aku makin menjadi-jadi okeh. Dalam seminggu tu kalau siang malam 7/24 duk menghadap lecture notes, assignments, report klien, final year project, journal sahaja then makan tidur, haaa. Kau tunggu by the time aku grad nanti berat badan aku naik macam orang dah beranak 10 pastu muka macam zombi berlingkar-lingkar eye bag. So nak tak nak sibuk macam mana pun aku kena jugak cari masa untuk diri sendiri. Sekali sekala buat benda yang aku suka dan perlu untuk maintain momentum aku supaya dapat perform dalam akademik dan kerjaya. Cewaaahhh! =D
Usually insta aku lah jadi mangsa untuk aku update apa perkembangan dan aktiviti masa lapang aku. Haaa, nak tahu apa aku selalu buat kalau stress? Meh nak share.

1. BERIADAH
Terus terang cakap aku langsung tak suka jogging. Nak paksa kaki aku ni berlari, 5 minit pun aku dah semput. Hahaaa. So untuk paksa aku keluarkan jugak peluh dan bersenam, aku akan cari aktiviti yang aku suka. Contohnya main…