Sunday, 13 November 2016

KENALI PERSONALITI SI PEMAKAI JAM TANGAN KANAN DAN KIRI

Assalamualaikum.

Kalau nak tahu, selalunya sebelum aku approach someone, aku mesti akan perhatikan sama ada orang tu pakai jam tangan kanan atau tangan kiri. Kenapa? Haaaaa, kalau nak tahu personaliti si pemakai jam tangan kanan dan kiri ni tak sama tau. Sejauh mana kesahihannya aku pun tak tahu. Tapi menurut pembacaan dan poemerhatian aku, inilah sedikit-sebanyak yang aku dapat.


JAM TANGAN KIRI
Sumber gambar: Google

Aku tak ingatlah baca kat mana, tapi yang aku pasti menurut pemerhatian aku lah. Orang yang pakai jam tangan kiri ni seorang yang penyayang, samaada dia sukakan budak-budak atau sukakan haiwan. So dia tak ada masalah nak jaga budak-budak atau binatang peliharaan dia. Haaa, selain tu orang yang pakai jam tangan kiri ni kebanyakannya mudah berlembut hati. Maksudnya kalau kau nak request pape in shaa Allah tak dek masalah nak pujuk si pemakai jam tangan kiri ni. Plus mereka ni kadang-kadang manja jugaklah, baik lelaki atau perempuan. Mostly tak suka berkasar dan seorang yang sangat caring tak kira dengan family dia ke, kawan dia ke atau soul mate dia.  



 JAM TANGAN KANAN
Sumber gambar: Google

Kalau nak tahu, mostly orang yang pakai jam tangan kanan ni (termasuklah aku) pulak agak keras kepala atau degil siket. Hahaaa, meaning kalau dia dah decide nak buat satu benda tu, argue sejuta kali pun belum tentu dia akan ubah fikiran. Spesies manusia yang pakai jam tangan di sebelah kanan ni jugak dilihat sebagai seorang yang agak tegas dan berpendirian tetap. Dia tak macam si pemakai jam tangan kiri yang mudah makan pujuk. Spesies ni kadang-kadang nampak macam sombong atau bahasa sopannya high confident level lah. Kalau dia jadi leader dalam mana-mana organisasi, kau jangan peliklah kenapa spesies ni strict giler vavi. hahaaa.. Pendek kata dia punya sifat kepimpinan tu agak menonjol lah since orang nampak si pemakai jam tangan kanan ni macam agresif siket. So apa-apa keputusan sebelum si pemakai jam tangan kanan ni buat dia akan fikir dalam-dalam dulu baik buruk and bukannya simply dengar pujukan orang then decide. luls.


Pesanan penulis, benda ni bukanlah fakta yang 100% benar. Just for fun atau mungkin boleh dijadikan sebagai guideline atau tips untuk korang baca personaliti someone sebelum approach si dia. Then observe elok-elok dia macam mana, tapi ingat. Jangan sampai kita judge dia teruk-teruk pulak yea. Bak kata pak cik Holland, setiap manusia tu unik. Haaaa. Maksudnya personaliti kita semua tak sama lah. =)

No comments:

Post a Comment

2 AKTIVITI HUJUNG MINGGU YANG BERMANFAAT

Assalamualaikum.           Untuk korang yang masih berstatus bujang, entry kali ni khas untuk korang. Heeee. Siapa yang weekend dia selalu...