Sunday, 25 December 2016

DINNER Bac. Pendidikan (Bimbingan & Kaunseling) UPM 2016

Assalamualaikum.


Hi. Dah nak habis 2016 baru aku sempat update blog. Detail yang kumpul masa dinner hari tu pun ingat-ingat lupa. Hooohooo. Lantaklah. Aku nak jugak buat throw back since tahun ni adalah tahun terakhir aku di UPM. Then 2017 aku dah masuk sekolah praktikal sebagai Guru Bimbingan Kaunseling (GBK). So kalau aku letak gambar semua orang kat blog at least kenangan tu kekal kat sini then one day entry ni mungkin boleh dijadikan rujukan untuk junior-junior kos kami akan datang untuk organize dinner kan. Heeee. Okay, sebelum tu nak bagitahu yang entry kali ni seriously banyak gambar. So korang tak payah sesusah nak baca dan digest apa aku tulis panjang lebar and enjoy the flow okay? =)

Oh yea! Sebelum tu aku nak cakap terima kasih sangat kat adik-adik junior tahun satu dan tiga sebab tungkus lumus handle majlis ni. Since intake untuk tahun 2 kos ni tak ada, so mereka sebenarnya kekurangan tenaga kerja. Tapi overall dinner kali ni memang Daebak lah! Congratulations guys! Big clap daripada hakak dan abam senior tahun akhir korang. Heeeyaa!


LURVEALOEVERA.BLOGSPOT.COM

MAKAN MALAM Bimbingan dan Kaunseling (BNK) UPM
Lokasi: Bangi Golf Resort
Tarikh: 18 November 2016

lurvealoevera.blogspot.com

Pintu masuk dewan- Dewan Raya, Bangi Golf Resort.

lurvealoevera.blogspot.com

Deco dalam dewan simpel jer. Tak messy sangat.

lurvealoevera.blogspot.com

Satu round table boleh duduk 8 orang. Ini dining setup untuk lecturers dan seniors. Ceeewah! Mentang-mentang dinner untuk celebrate farewell kami, seat pun VIP gitew.

lurvealoevera.blogspot.com

Atas meja dah siap sorang satu box gula-gula dengan nombor cabutan bertuah. 


lurvealoevera.blogspot.com

Lepas makan nak mengunyah gegula haa bukak jer box ni. Mentos ada, Lot 100 ada.

lurvealoevera.blogspot.com

Setiap orang akan dapat satu goodies bag. Dalam dia ada satu botol kaca minuman dengan bekas letak pensil. 

lurvealoevera.blogspot.com

Buffet makanan untuk adik-adik tahun satu dan tiga yang berperanan sebagai AJK majlis. Hoohoo, teringat masa aku 2nd year dulu handle dinner berkejar-kejar sampai tak sempat nak makan. It's okay deq. Nanti korang dah final year korang akan rasa kerja keras masa ni terbalas. 


lurvealoevera.blogspot.com

Menu yang dipilih pun semua sedap-sedap. Dan disebabkan Spaghetti Carbonara ni sedap sangat maka jahanam diet aku 3 kali tambah. luls!

lurvealoevera.blogspot.com

Busy busy handle majlis pun semacam jer budak-budak ni makan. Licin tray. Lega lah aku rasa bila tengok makanan banyak habis. Kalau tak serba salah aku duk meja makan sesedap tapi junior-junior aku bayar mahal-mahal tapi tak sempat makan. 

lurvealoevera.blogspot.com

Untuk meja tetamu VIP kami makan berhidang yea. Satu meja 8 orang pun tak mampu nak habiskan semua makanan ni. Banyak sangat sampai aku rasa nak bungkus bawak balik UPM. Nasib baik tahu malu lagi. Kikiki.


lurvealoevera.blogspot.com

Makanan dia semua sedap. Nasi minyak, ayam sambal, ada rendang daging, sayur, spagheti, kuih lagi. Nasib baik datang pakai belt. Kalau tak selagi perut aku ada ruang semua makanan aku tibai. So tips nak jaga diet time majlis makan-makan macam ni silalah pakai belt yea girls. Heeee.

lurvealoevera.blogspot.com

Rendang daging dan sambal ayam yang totally tak boleh lupa sedap dia. 

lurvealoevera.blogspot.com

Cream puffs dia lembut giler. Aku sorang jer dah 4 ketul. Kesia orang lain yang amik aku yang makan. =P

lurvealoevera.blogspot.com

Selfie station yang menyediakan banyak props khusus untuk orang giler selfie macam haku. lalala. Thank you guys, korang sememangnya memahami perangai hakak abam korang yang giler bergambar ni. =D

lurvealoevera.blogspot.com

Junior-junior tengah sibuk buat final touch up sebelum kami sampai. 

lurvealoevera.blogspot.com

Meja pendaftaran tepi pintu masuk dewan.

lurvealoevera.blogspot.com

Leftenan Kolonel Othman Jailani sebagai Penasihat Akademik kami memberi ucapan.



lurvealoevera.blogspot.com

Wakil pelajar tahun akhir Bacelor Pendidikan (Bimbingan dan Kaunseling) intake 13/17 memberi ucapan. 

lurvealoevera.blogspot.com

Persembahan daripada pelajar tahun satu. Berbakat budak-budak ni. Bravo guys!


lurvealoevera.blogspot.com

Nyanyian solo daripada pelajar tahun 3. Syok sangat si Nabil ni menyanyi sampai lupa lirik. Haahaa, bagus dek, hakak-hakak awak ni semuanya mudah terhibur. Lupa lirik tu perkara biasa. Ciaciacia.

lurvealoevera.blogspot.com

Pensyarah yang paling sporting. Relaks jer datang ke depan karoke duet dengan student. Apa ada hal. Dr. Syamilah ni selalu pesan, nak jadi kaunselor kenalah versatile. Haahaa. She really meant it guys. 


lurvealoevera.blogspot.com

Pengacara majlis malam tu. Ceria majlis dengar celoteh depa. =)

lurvealoevera.blogspot.com

Pensyarah-pensyarah hebat dalam bidang kaunseling di UPM. Terima kasih Dr sekalian 7 semester mendidik kami dalam bidang ni. Hopefully ada antara kami yang boleh jadi pelapis mereka di UPM satu hari nanti. 

lurvealoevera.blogspot.com

Soaring upward. Final year students with the lecturers. Happy birthday Prof. Sidek! =)

lurvealoevera.blogspot.com

Thank you Dr. Wan Marzuki Wan Jaafar mengajar kami subjek Aplikasi Komputer dalam Bimbingan dan Kaunseling. Subjek beliaulah pemula aku terjun dalam dunia blogging ni. Subjek tu memang betul-betul memupuk aku untuk jadi seorang blogger yang berdedikasi. Kahkahkah. Dan thank you Dr. Syamilah Zakaria mengajar kami subjek Parental Consultation. Subjek tu pulak memang trigger minat aku untuk faham lebih mendalam konsep konsultasi tu apa sebenarnya. Dan thank you untuk tunjuk ajar Dr dalam final year project sis yang tah pape tu. =D

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

Second year dan Third year dengan dress code hitam merah.

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

Tahniah pengarah program, Afida (baju merah) untuk program makan malam yang awesome ni. =)

lurvealoevera.blogspot.com

Dah melantak macam-macam tetiba keluar lagi sebijik kek. My god! Rugi tak makan. Besar mulut iylia nganga. Heee, jangan marah. Aku suka tengok orang yang suka makan macam ni. Sincerely.  =)

lurvealoevera.blogspot.com

Geng gosip dah kembali bersatu. Heeeya! Welcome kak Ain! We really miss you. 3 tahun perjalanan kami tanpa kak Ain, tetiba kak Ain datang malam ni fefeling macam baru masuk UPM pulak. Eh, nak nangis rasa. =(

lurvealoevera.blogspot.com

First year. Belajar rajin-rajin yea dek. =)

lurvealoevera.blogspot.com

Sebak woih.... Bukan Hanisah sorang yang nangis, aku pun sama.

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

Dr. Asmah ajak bergambar. =)

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

Eh? Nak jugak bersuap-suap. Hahaha....

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

Jadi jurukamera orang. Bukan selalu. =D

lurvealoevera.blogspot.com

Mentor- Mentee selfie. 

lurvealoevera.blogspot.com



lurvealoevera.blogspot.com


lurvealoevera.blogspot.com

Jejaka-jejaka idaman ramai. Bakal-bakal kaunselor anak-anak you alls yeah. Semua hebat-hebat ni. 

lurvealoevera.blogspot.com

King and Queen of the night. Tahniah Syafiq Shalihin dan Luster Morgen.

lurvealoevera.blogspot.com


lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com


lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com



SESI TUKAR HADIAH

lurvealoevera.blogspot.com

Sebelum dinner ni setiap orang dah cabut undi nama untuk ditukarkan hadiah. Haa nampak tak memasing excited nak bagi hadiah dan tukar hadiah? 

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

Excited kemain kak Yana... =D


lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

Kemain semua excited nak balik bila dah dapat hadiah. 

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

Nur Nazihah Ibrahim. Our course mate dari Brunei Darussalam. Will miss you sis. Semoga jadi kaunselor yang baik di Brunei nanti. 

lurvealoevera.blogspot.com

lurvealoevera.blogspot.com

And I got this for my farewell dinner present. Thank you Zikri untuk bouquet chocolates ni. Macam tahu-tahu jer aku suka giler coklat. 

lurvealoevera.blogspot.com

Fuhhh, entry yang sangat panjang untuk kali ni. I will miss this moment badly. Thank you guys for everything. 7 semester dah hampir selesai. Wish everyone all the best. Thank you again and again. Sorry sangat untuk mistakes, misbehaved, miscommunication, misunderstood and so fort selama kita kenal. Hopefully semuanya berjaya dalam apa sahaja bidang yang dikejar. Good Luck final exam. =)


FAREWELL! 



Thank you for reading.
View more pictures via instagram http://instagram.com/lurve_aloevera.

No comments:

Post a Comment

2 AKTIVITI HUJUNG MINGGU YANG BERMANFAAT

Assalamualaikum.           Untuk korang yang masih berstatus bujang, entry kali ni khas untuk korang. Heeee. Siapa yang weekend dia selalu...